Domů
Aktuálně
pořádané akce Domova, aktuality
Dokumenty a informace
pro žadatele
Kontakty
vedení domova a jednotlivé služby

  • V Domově nabízíme našim klientům tyto rehabilitační aktivity:
    • Rehabilitační cvičení, dle doporučení lékaře
    • Reflexní masáže chodidel

Platné opatření MZ ČR (19.11.2021)

V Bratrouchově 19.11.2021

Vážení rodinní příslušníci,                            

Vážení blízcí našich klientů,

Vážení návštěvníci,

 

Od pondělí 22.11., kdy je většina klientů i zaměstnanců chráněna třetí dávkou očkování, bychom umožnili návštěvy za podmínek daných MZ ČR a s velkou prosbou o dodržování všech nastavených opatření Prokážete certifikátem očkování či certifikátem o provedení testu či prodělání nemoci tak, jak vyžaduje opatření MZ ČR.

Z výše uvedených důvodů jsem jako ředitel organizace stanovil pravidla návštěv s platností a účinnosti dnem 22.1.2021. Pravidla budou platit do odvolání, a to i s ohledem na stanoviska MZ ČR, MPSV ČR a Hygienické stanice Libereckého kraje.


Platné opatření MZ ČR:

 Omezují u všech poskytovatelů sociálních služeb v zařízení domovů pro seniory a domovů se zvláštním režimem a všem odlehčovacím sociálním službám v pobytové formě (podle § 44, 49 a 50 zákona č. 108/2006 Sb., o sociálních službách) návštěvy uživatelů tak, že návštěvu lze připustit pouze za podmínky, že osoba navštěvující uživatele nemá žádné příznaky nemoci COVID_19 a prokáže poskytovateli sociálních služeb, že splňuje následující podmínky:

  1. a) osoba absolvovala nejdéle před 72 hodinami RT-PCR vyšetření na přítomnost viru SARS-CoV-2 s negativním výsledkem, nebo
  2. b) osoba byla očkována proti onemocnění covid-19 a doloží národním certifikátem o provedeném očkování nebo certifikátem o provedeném vydávaným podle nařízení Evropské unie o digitálním certifikátu EU COVID , za podmínky, že uplynulo nejméně 14 dní od dokončeného očkovacího schématu; za národní certifikát o provedeném očkování se považuje písemné potvrzení vydané alespoň v anglickém jazyce oprávněnou osobou působící v třetí zemi, jehož vzor je zveřejněn v seznamu uznaných národních certifikátů na internetových stránkách Ministerstva zdravotnictví; písemné potvrzení musí obsahovat údaje o očkované osobě, podanému typu vakcíny, datu podání vakcíny, identifikaci osoby, která potvrzení vydala, a tyto údaje musí být možné ověřit dálkovým přístupem přímo z písemného potvrzení, za předpokladu, že očkování bylo provedeno léčivým přípravkem obsahujícím očkovací látku proti covid-19, kterému byla udělena registrace podle nařízení (ES) č. 726/2004, nebo léčivým přípravkem, jehož výroba je v souladu s patentem léčivého přípravku podle bodu i), pokud je tento léčivý přípravek zároveň schválen Světovou zdravotnickou organizací pro nouzové použití, nebo
  3. c) osoba prodělala laboratorně potvrzené onemocnění covid-19, uplynula u ní doba nařízené izolace a od prvního pozitivního rychlého antigenního testu (RAT) na přítomnost antigenu viru SARS-CoV-2 nebo RT-PCR testu na přítomnost viru SARSCoV-2 neuplynulo více než 180 dní,

Osoba navštěvující uživatele, která splní některou z uvedených podmínek, může vykonat návštěvu za podmínky, že po dobu návštěvy používá ochranný prostředek dýchacích cest (nos, ústa), kterým je respirátor nebo obdobný prostředek (vždy bez výdechového ventilu) naplňující minimálně všechny technické podmínky a požadavky (pro výrobek), včetně filtrační účinnosti alespoň 94 % dle příslušných norem [s výjimkou dětí, které dosud nezahájily povinnou školní docházku, které nemusí mít ochranný prostředek dýchacích cest, a s výjimkou dětí do patnácti let věku, pokud mají jiný ochranný prostředek dýchacích cest (nos, ústa), který brání šíření kapének], a při dodržení dalších režimových opatření poskytovatele; v případě návštěv uživatelů v terminálním stadiu nevyléčitelného onemocnění lze návštěvu připustit za podmínky, že osoba navštěvující uživatele dodržuje režimová opatření poskytovatele. Věřím, že nám všem jde o zdraví našich klientů – Vašich blízkých a prosím o dodržování uvedených opatření.

 

Upozorňujeme, že nelze uznat antigenní testy ani antigenní samotesty.

Návštěva je umožněna pouze osobám, které se telefonicky objednají

Objednání návštěv je možné od 22.11.2021 a to vždy v čase 13,00 – 15,00hod.

Směnová sestra     tel.: 601 575 273

 

Časová osa pro příchozí návštěvy je v rozmezí od 13:00 hod od 15:30 hod. (prosíme o pochopení, v případě nakumulování více návštěv nejsme to schopni personálně a ani prostorově zvládnout)

  1. Vždy je možné, že na návštěvu přichází pouze dvě osoby.
  2. Každá osoba přicházející na návštěvu je povinna mít roušku. Roušku si návštěva po

celou dobu trvání návštěvy nesmí sundat a mít ji po celou dobu nasazenu. K dispozici jsou jednorázové roušky, které si návštěva může vyzvednout při příchodu.

  1. Každá osoba přicházející na návštěvu je povinna si nechat změřit teplotu bezkontaktním teploměrem, podepsat čestné prohlášení (za děti vyplňují a podepisují čestné prohlášení jejich zákonní zástupci), zapsat se do knihy návštěv i s uvedením naměřené hodnoty. Návštěvník s teplotou 37stupňů a více nebude do Domova U Nás vpuštěn.
  2. Návštěva se s klientem nepohybuje po Domovu U Nás, je s ním pouze ve vyhrazeném prostoru k tomuto účelu určeném. V případě příznivého počasí upřednostněte pobyt na předzahrádce před budovou.
  3. Žádáme tímto návštěvy, aby případné přinesené věci či potraviny byly ošetřené

desinfekcí, případně mohou návštěvy požádat o desinfekci zaměstnance.

 

  1. Návštěva bez předchozího objednání není možná

 

Dále žádáme rodiny klientů o zvážení množství donášeného jídla, pochoutek atd. pro své blízké. Nebude v našich silách provádět dostatečnou očistu či dezinfekci obalového materiálu.

Předpokládáme, že se jedná o dočasné opatření, které postupně budeme redukovat a navracet se do normálního režimu

Děkuji za pochopení

Miroslav Babka

Ředitel

Domov U Nás

Publikováno: 19. listopadu 2021 0:00

Zpět na všechny články





Kontaktní informace:
DOMOV U NÁS
Domov se zvláštním režimem
Bratrouchov 1
512 43 Jablonec nad Jizerou
Identifikační číslo služby: 3906688

Provozovatel:
Zlatý věk, s. r. o.
Rybná 716/24
Staré Město, 110 00 Praha
IČO: 275 81 527
ID datové schránky: i2uc8bt

Další kontakty dle oddělení

S úctou k životu

Naším cílem je poskytovat kvalitní sociální služby na základě individuálního plánování (vycházejícího z individuálních potřeb a přání každého klienta), poskytování ošetřovatelské péče s možností pokračování v domácích činnostech a zvyklostech, chránit a prosazovat práva klientů, předcházet sociálnímu vyloučení, dále sociálně začleňovat do společnosti, aktivizovat a podporovat osobní růst každého klienta.

DOMOV U NÁS - domov se zvláštním režimem

DOMOV U NÁS - domov se zvláštním režimem

Historie

Domov U Nás má historické kořeny. Budova od svého založení na začátku minulého století sloužila jako tělocvična Sokolu a na přilehlé stráni dlouhou dobu fungovalo venkovní divadlo.

DOMOV U NÁS - domov se zvláštním režimem

Prostředí

Náš domov se nachází v jednom z nejkrásnějších údolí Krkonoš. Celý objekt je zabezpečen a má bezbariérový přístup.

DOMOV U NÁS - domov se zvláštním režimem

Pokoje

Klienti jsou ubytování v jednolůžkových, dvoulůžkových a třílůžkových pokojích. Ke standardnímu vybavení pokojů patří polohovací postel, noční stolek, šatní skříň.